A kiwi termesztés tíz alapszabálya

On július - 30 - 2014 with A kiwi termesztés tíz alapszabálya bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

  A kiwi termesztés tíz alapszabálya  

  1. A kiwi számára a félárnyékos helyek az optimálisak, de az árnyékos helyek is megfelelőek, mivel a gyümölcsök először az árnyékban érnek meg.
  2. A kiwi vízigényes növény, ezért kerülje a folyamatosan száraz helyekre való ültetést.
  3. Minden kiwi fajtának szüksége van kordonra vagy egyéb támasztékra, amit kialakíthatunk a szőlőéhez hasonlóan.
  4. A kiwit ültessük humuszban gazdag talajkeverékbe, az ültetési lyukak legyenek legalább 50cm X 50cm méretűek és megfelelő mélységűek.
  5. Ültessük a növényt kicsit mélyebbre, mint a környező terület, és képezzünk medencét. custodia iphone 6 ukayfe Az ültetési területet fedjük be mulccsal
  6. Ügyeljen a kezdetektől fogva a megfelelő víz- és tápanyagellátásról. custodia a tasca iphone x Az első 3 évben adjunk a növénynek némi folyékony műtrágyát tavasszal és nyáron. custodia olixar iphone 6s plus A későbbiekben keverjünk trágyát a felszíni talajtakaróba.
  7. A fiatal hajtásokat műanyag kötözővel tereljük a megfelelő irányba, hogy a korral egyenes törzset alakíthassunk ki. Hagyjuk a növényt legalább 1,80 méter magasra nőni, utána hagyjuk elágazni 2-4 irányban.
  8. Állványos, kordonos művelés esetén az első években csak a talaj közeli hajtásokat metsszük le, a megfelelő növekedés elérése érdekében, és később hagyjuk elágazni. custodia iphone x a portafoglio Amennyiben fal mellé ültetjük a kiwit meghagyhatunk talaj közeli hajtásokat is.
  9. Ha minden évben szeretnénk termést, porzó növényt is kell a termő kiwi közelébe ültetnünk, de ne hagyjuk, hogy a porzó elnyomhassa a termő kiwit. custodia iphone game of thrones A porzó növényt az elvirágzása után vágjuk vissza, hogy fékezzük a növekedését, és teret adjunk a termő kiwi fejlődésének.
  10. Kérjük, gondoljon rá, hogy a kiwi (Actinidia) egy fás növény, amely akár 100 évig is élhet.